Slappna av på spa hotell i Warnemünde och upplev Warnemünde strand

HotellSevärdheterWarnemündehotell Warnemünde

Fyr WarnemundeFör den som är ute efter en avslappnande och stressfri semester är Warnemünde det perfekta valet. Warnemünde är en stadsdel som ligger i norra Rostock bredvid en flod som heter Warnows mynning. Båtfestivalen Hanse Sail har arrangerats årligen i staden sedan år 1991 och lockar till sig omkring 200 båtar av alla sorter. Allt från segelbåtar till museum båtar samlas varje sommar i Rostock och Warnemünde.

Hotel Neptun är ett toppval bland spa hotell i Warnemünde

Warnemünde är känd för att vara en stad med flera populära spa hotell som erbjuder förstklassig service. Ett toppval bland hotell i Warnemünde är Hotel Neptun. Ett 5-stjärnigt hotell som erbjuder tre restauranger och ett stort spa som har vacker utsikt över Warnemündes strand. Alla rummen på Hotel Neptun erbjuder gratis WiFi och egen balkong som har utsikt över Östersjön. Rummen är eleganta och har stora badrum med badrockar och minibar.

Varje morgon serveras en frukostbuffé i restaurangen som innehåller panoramafönster som ger utsikt över Östersjön. De andra restaurangerna erbjuder specialiteter från Mecklenburg och heter Broiler Grill och den tredje restauranger erbjuder fisk. Neptun Spa har en finsk bastu, en ångbastu och en havsvattenpool. I hotellets thalasso center går det att boka olika havsvattenbehandlingar. Hotel Neptun erbjuder också en sommarterrass och en ölträdgård för ytterligare avslappning och på deras 19:e våning hittar du Panorama Café och Sky Bar.

Klicka här för att komma till Hotel Neptun hos Booking.com

Strand-Hotel Hübner - ett annat populärt spa hotell i Warnemünde

Det här 4-stjärniga hotellet hittar man precis vid stranden i Warnemünde. Hotellet erbjuder ett stort spa med en pool som har panoramautsikt mot havet. Alla rum är elegant inredda med badrum i marmor, en minibar och flera rum har också en havsutsikt från balkongen. Restaurangen serverar internationella och tyska maträtter både i Hübners restaurang och ute på terrassen. Det finns även ett mysigt bibliotek som har öppen spis och kaffe med kakor. Hotellets spa är inredd i en nordtysk, trevlig stil och är 500 m² stort. Det går slappna av i bastun eller boka en massage eller någon kroppsbehandling, annars kan man helt enkelt också relaxa på takterrassen med en utsikt över Östersjön.

Klicka här för att komma till Strand-Hotel Hübner hos Booking.com

warnemunde Tee-pott

Njut av strandpromenaden vid Warnemünde strand

warnemunde beach

Stranden i Warnemünde är omkring 150 meter bred och flera kilometer lång. Som tidigare fiskeby erbjuder den långa stranden en vacker strandpromenad och restauranger och caféer. Resmålet passar barnfamiljer extra bra då Warnemünde är en populär badort för alla åldrar.

Staden har flera historiska byggnader och vackra sevärdheter att kika på. Populära sevärdheter är bland annat fyren i Warnemünde och den härliga parken Warnemünde Kurpark. Det gamla kvarteret i staden lockar många historieintresserade resenärer, bland annat byggnaden Teepott (Tekanna på svenska) som är en ovanlig byggnad med ett utseende som liknar lite typisk Östtysk arkitektur.

Trelleborg Rostock med Stena Lines sovkoj

Färja Rostock

För cirka 3 veckor sedan provade jag på Stena Lines sovkojor mellan Trelleborg och Rostock  då jag hade min personbil med och påbörjade min roadtrip ner till Spanien. 

Väl vid färjeterminalen i Trelleborg kan vi se att både TT Line och Stena Line finns på samma plats.

För en båtresa som är 6-7 timmar känns det inte riktigt lönt att hyra en hytt som ensamresenär eller om man vill bo avskilt. En sovkoja får man för prislappen under 300 kr. Sovkojerna har det mest väsentliga, dvs

  • Madrass, filt, och kudde
  • Luftkonditionering
  • Laddningsstation
  • Ett jalusi för att stänga sovkojen
  • Väckning

Sovkojorna

sovkoj Stena Linesovkoj Stena LineDu får även tillgång till ett skåp utanför själva avdelningen för sovkojorna, där du kan låsa in dina värdesaker. Jag rekommenderar dock att inte ta med dig så mycket saker upp på båten. Själv tog jag med min ryggsäck in i sovkojen, en tandbortste och necessär är alltid bra att ha till hands.

Toaletterna är utanför avdelningen för sovkojor. Du får din nyckel bredvid restaurangen där Stena Lines information finns. Nyckeln är ett kort för att komma in där alla sovkojor finns. Du får även en bricka som ska hängas upp utanför just din specifika sovkoj. Luften kändes bra och det går ställa in luftkonditioneringen. Det var inte något liv och sovkojorna kändes bra isolerade.

Ett jalusi fungerar som skydd när du är i sovkojen, det är bara att dra ner. Kvinnan i receptionen sa att dessa jalusi är väldigt svåra att öppna utifrån, de är konstruerade så att de ska stängas inifrån.

sovkoj Stena Line

Bilderna här runt omkring kan ge en bättre bild på hur sovkojorna ser ut istället för ord.

Jag kan väl inte säga att jag var helt utvilad, men det beror på att resan är så pass kort och jag behövde ta mig en matbit innan jag kröp ner i min sovkoj. Så det blev väl cirka 4-5 timmars sömn. Problemet med att dricka sent på kvällen är att man kan bli tvungen att springa upp på toaletten. Jag var tvungen att gå upp en gång och då tog jag med mig min ryggsäck, eftersom toaletterna finns utanför området för sovkojer. Men för en dagstur eller en nattfärja då du inte behöver 7-8 timmars sömn, så måste jag ändå säga att sovkojorna är mysiga och perfekta för just denna sträckan Trelleborg – Rostock.

1 timma innan vi la till i Rostock så ropades det i högtalarna att vi började närma oss. Jag drog mig i sovkojen en 20 minuter innan jag tog min ryggsäck och lämnade nyckelbrickan i en postlåda vid utgången för sovkojerna.

 

Stena Line Rostock

Anländer Rostock

Här kommer vi iland i ett disigt Rostock klockan 6:00 på morgonen. Eftersom man fått en timma på sig att vakna till så är det inga problem att köra eftersom man står på däck ett tag innan man tar bilen för avfärd. Första sträckan körde jag till Hamburg för att där hitta en rastplats för telefonmöten och allt fungerade oerhört bra. De hade kontroller i Rostock och slängde ett kort öga på mina däck, antagligen bara för att se om däcken var tillåtna för tyska autobahn.

Stena Line Rabatt City Gross

Rabatt Stena Linestena line erbjudanden

Är du medlem eller förmånskund hos City Gross? Visste du att Stena Line har ett samarbete med City Gross?

Som förmånskund hos City Gross får du nu rabatt hela året. Observera att du måste kunna visa upp ditt medlemskort hos City Gross när du checkar in på Stena Lines färjor, annars kommer Stena Line kunna kräva dig på det fulla priset.

Här kan du läsa mer om rabatterna och boka färja med rabatt!

Stena Line erbjudanden med City Gross året ut

10% på Göteborg–Fredrikshamn

Gäller personbiljett & bil/husbil/släp/MC.

15% på Varberg–Grenå

Gäller personbiljett & bil/husbil/släp/MC.

10% på Göteborg–Kiel

Gäller personbiljett & bil/husbil/släp/MC (rabatt gäller ej hytt).

10% på Karlskrona–Gdynia

Gäller personbiljett & bil/husbil/släp/MC (rabatt gäller ej hytt).

Trelleborg – Sassnitz

20 % på ordinarie priser 1/1 – 31/3 & 1/10 – 31/12
10 % på ordinarie priser 1/4 – 30/9
Gäller personbiljett & bil/husbil/släp/MC i kategori Flexi & Economy.

Trelleborg – Rostock

10 % på ordinarie priser
Gäller personbiljett & bil/husbil/släp/MC i kategori Flexi & Economy.

10% på Nynäshamn – Ventspils

Gäller personbiljett & bil/husbil/släp/MC i kategori Flexi & Economy.

Bordershop Rostock

Sevärdheterbordershopexportdeklaration

En färja är inte bara avslappning och god mat utan erbjuder också billig shopping ombord. Alla Stena Lines fartyg har bordershop ombord som erbjuder ett brett utbud av drycker, godis och kosmetika bland annat. Du kan enkelt kika in sortimentet innan avgång för att redan ha ett hum om vad som kommer att finnas, tänk också på att du får plats med extra mycket om du tar med bilen ombord på fartyget.

 

Alkohol i Tyskland

Tyskland är känd för att erbjuda billig öl, vin och sprit men tänk också på att andra produkter är markant mycket billigare som exempelvis tvättmedel, schampo, tvål, konserver och matvaror. Det finns inte bara bordershop ombord på båten utan också flera i land i och nära Rostock:

Bordershop Calle - Neue Goorstorfer Straße 50, Rostock

CITTI-park Rostock - Handwerkstraße 1, Rostock

CITTI-park Stralsund - Grünhufer Bogen 13-17, Stralsund

Stena Line Bordershop - Fährhafen Mukran, Sassnitz

Flera av dessa bordershops har många hjälpsamma funktioner på deras hemsida för att göra shopping mer rolig och bekväm för dig. Det går att förbeställa varor, se priser och utbud samt se eventuella extra priser bland annat. Med hjälp av lite undersökning kan det vara lättare att avgöra vilken gränshandel du vill besöka om du inte har tid att besöka alla, de har trots allt stort utbud som kan ta lång tid att gå igenom!

Exportdeklaration

När du köper öl på bordershopen går det att dra av avgiften för panten om du fyller i en exportdeklaration. Blanketten finns vid ölavdelningen eller alldeles innan kassorna, genom att fylla i exportdeklarationen förbinder du dig att ta ölen ut ur Tyskland. Den fylls i innan du når kassan och innehåller pass- eller körkortsnummer mot uppvisande av legitimation. Digital exportdeklaration finner ni här!