Färja till Tyskland – allt du behöver veta

Färja till Tyskland och ni når ut till kontinenten. I Centraleuropa är Tyskland det största landet och har enormt mycket att erbjuda. Allt från moderna storstäder till landsbygden med fina undangömda resmål. Tyskland är en utmärkt inkörsport till Kontinenten tack vare dess kust som ligger mot Östersjön. Färjor från både Skandinavien, Ryssland och Östeuropa anländer hit många av färjorna anländer till de populära hamnstäderna Kiel, Rostock och Travemünde.

 

Trelleborg – Sveriges sydligaste stad

 

Staden Trelleborg är Sverige sydligaste stad och finns i Skåne. Den här staden har fått sitt namn efter en ringborg som skapades här efter vikingatiden, den kallade dem just för “Trelleborg”. Det är en av Skånes äldsta städer och nämns i skrift för första gången år 1257. Här finns ett museum som är tillägnat muren med vikingagård samt utställningar och ett café. Trelleborg har blivit ett populärt resmål för bland annat tyska turister tack vare dess färjeförbindelser med både Rostock, Sassnitz och Travemünde. Färjetrafiken mellan Trelleborg och Sassnitz invigdes år 1897 och färjorna från Trelleborg till Rostock började efter Berlinmurens fall år 1989. Färjorna till och från Tyskland trafikeras både av en dags resenärer, barnfamiljer som reser med bil och tunga lastbilar.

 

Trelleborg – Rostock

 

Att resa med båt till Rostock kan vara avslappnande och underbart för både stora och små. På färjorna finns det aktiviteter som passar både barn och vuxna och det är en härlig känsla att känna brisen ute på vattnet. De färjor som reser från Trelleborg till Rostock är Stena Line och TT-Line. Båda färjor har flera färjor som reser den här sträckan och det tar mellan 6–8 timmar att resa beroende på dag eller nattavgångar. Stena Lines färjor erbjuder en trevlig restaurang där det går att avnjuta god mat och en utsikt över Östersjön. Det finns både gratis Wi-fi ombord och även en hundlounge för att även de lurviga familjemedlemmarna ska kunna följa med på resan.

 

TT-Line erbjuder en av Östersunds moderna och miljövänligaste färjor som är en kombination av sex passagerare- och kombifartyg som tar både hela familjen och bilen till Rostock bland annat. På samtliga TT-Lines fartyg finns avkopplande shopping som erbjuder låga priser på bland annat kosmetika, parfymer och drycker.

 

Trelleborg – Sassnitz

 

Rutten Trelleborg till Sassnitz är en populär resväg mellan Sverige och Tyskland. Stena Line trafikerar den här sträckan och färjorna avgår omkring fjorton gånger varje vecka, beroende på säsong. Restiden är ungefär 4 timmar och 15 minuter och erbjuder avkoppling med utsikt över Östersjön. Här kan du avnjuta en god frukost i restaurangen eller en eftermiddagsfika i cafeterian. Det finns även en hel del underhållning i form av spelmaskiner och ett lekrum för de allra minsta. Ombord kan du också fördriva tiden med billig shopping som bland annat dryck, parfymer och konfektyr. Stena Line erbjuder gratis Wi-fi på samtliga färjor.

Färja Sassnitz

En färja till Tyskland kan vara den perfekta weekendresan med vännerna eller början på en roadtrip i Europa. Det finns flera fördelar med att åka färja från Trelleborg till Tyskland som exempelvis att du slipper trafikstockningar och köer som kan finnas runt om Köpenhamn. Med färjan kommer du istället utvilad och redo till Tyskland för att påbörja äventyret.

 

One comment on “Färja till Tyskland – allt du behöver veta

  1. Tack för en trevlig hemsida! Har själv tagit färjan till Tyskland via Trelleborg – Rostock flera gånger. Tycker det är ett bra alternativ till Öresundsbron. Oerhört mycket smidigare och snabbare sätt att ta sig till Tyskand på. Till Berlin tar det sedan bara lite drygt 2,5 timmar. Det är närmare än vad man kan tro! Föredrar nattfärjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *