Om Trelleborg

Trelleborg är en stad i Skåne, södra Sverige och har ungefär 43 000 invånare, det är Sveriges femtonde största kommun och den sjätte största i Skåne. Staden har sitt ursprung från vikingatiden och en av de största turistmålen i Trelleborg är den rekonstruerade ringborgen från Harald Blåtands dagar.

Staden har nära till många platser runt om, exempelvis Malmö flygplats i Sturup ligger tjugo minuter bort, Öresundsbron finner ni trettio minuter bort, centrala Köpenhamn ligger en timme bort och på sex timmar kan man resa till Berlin, Tyskland. Trelleborg har därför blivit populärt både bland turister som boende och har ett rikt föreningsliv.

Mer om Trelleborg hittar ni på vår sida: hotell Trelleborg

 

Trelleborg sevärdheter

Om du har en liten bit att resa till Trelleborg eller väntetid innan färjans avgång så rekommenderar vi att ta ett stopp i Trelleborg och se vad staden har att erbjuda. Håll ögonen öppna här för guidade turer.

 

Malmö sevärdheter

Malmö är Sveriges 3:e största stad. Staden ligger endast 3 mil ifrån Trelleborg vilket gör staden lämplig för ett stopp inför din stundande resa till Rostock. I Malmö finns många saker att göra. Nedan finner ni ett urval: