Sevärdheter i Rostock

Rostock är en stad som erbjuder mysiga kullerstensgator fyllda med shopping, caféer och restauranger. Staden har också många historiska och vackra byggnader att vandra runt och beundra. För den som vill ha mer fart och skoj har Rostock ett rikt uteliv vilket genomsyras med klubbar, barer och uteserveringar. I staden finns något att se och göra för alla medlemmar i familjen, stora som små.

Rostock sevärdheter

Via vår partner Get your Guide så kan vi presentera en rad olika saker att göra i

Mariakyrkan eller Marienkirche

En av de mest kända sevärdheter i Rostock är Marienkirche eller Mariakyrkan och är störst av de tre gamla kyrkorna som finns i staden. Petrikirche (Peterskyrkan) och Nikolaikirche (Nikolauskyrkan) kallas de andra två kyrkorna och just Mariakyrkan byggdes år 1265. Kyrkan har en vacker och imponerande fasad men det är också rekommenderat att gå in i kyrkan för att se den historiska inredningen som de höga altaret, den astronomiska klockan, orgeln, de färgade fönstren och predikstolen.

Mariakyrkan Rostock

Warnemunde

Den här badorten har en vacker sandstrand som är perfekt att besöka på sommaren exempelvis. Orten präglas av färgglada bodar och mysiga små butiker, caféer och restauranger att smaka lokal delikatess. Warnemunde har egna historiska sevärdheter som fyren. Den här fyren är nästan 37 meter hög och har stått på samma plats sedan 1897 men sedan år 1978 finns ingen som jobbar i fyren och idag används den också till ljusshower som anordnas på speciella tillfällen, exempelvis nyårsfirande.

warnemunde fyr
Warnemunde

Boka TT Line Rostock

Boka Stena Line Rostock

Karls Erlebnis dorf & Rostock Zoo

För den som reser med barn kan Rostock Zoo vara ett bra alternativ. På djurparken finns omkring 1700 djur fördelade på 250 olika arter från hela världen, allt från farliga djur som lejon och jaguarer till snälla djur pratglada djur. Ett annat spännande alternativ är att besöka Karls Erlebnis Dorf, det är ett jordgubbsland med allt vad det innebär. Det finns en gårdsmarknad som säljer hemmagjord jordgubbssylt, heminredning och nybakat bröd blandat med flera olika aktiviteter för stora som små. Flera roliga lekplatser och även en liten djurpark finns att besöka i jordgubbslandet.

Sjöfartsmuseet Schifffahrtsmuseum

Rostock var tidigare en viktig marinstad och har bevarat många historiska ting på Sjöfartsmuseet Schifffahrtsmuseum. Museet finns på skeppet Rostock-Schmarl som ligger vid stranden till Breitling och följer den maritima special temat genom hela museet. Flera historiska föremål som speglar sjöfarten på Östersjön från Hansatiden till segelfartyg under 1800-talet.

Andra unika sevärdheter i Rostock

Rostock är en stad med många historiska byggnader som exempelvis stadshuset, placerad på Neuer Markt som är det största torget i staden har daterats tillbaka till 1300-talet. Stadens universitetet grundades under 1400-talet och blev därmed det första universitetet i Norra Europa. Skolan har blivit en populär plats för studenter att söka sig till och närmare 45 000 personer studerar vid universitetet idag. Utanför finns Universitetstorget som har en vacker brunn vid namn Brunnen der Lebensfreude har kommit att bli en symbol för staden. För den som är mer intresserad av Rostocks historia kan besöka de gamla stadsmurarna, bara en del av dem finns bevarade med de är intressanta och spännande att besöka.

Sevärdheter Rostock Universitet

Sevärdheter i Trelleborg

Sveriges sydligaste kommun och stad har blivit en populär stad för såväl turister som boende. Staden har ett rikt näringsliv med olika evenemang och kuststräckan på 32 km bjuder på vackra naturupplevelser. En av Trelleborgs främsta sevärdheter är ringborgen från Harald Blåtands dagar, staden har sitt ursprung från vikingatiden och idag är ringborgen rekonstruerad. Harald Blåtand var kund i Danmark och Skåneland omkring år 980 och flera så kallade danska ringformade vikingaborgar har hittats i Danmark och Skåne. Två stycken finns i Skåne och har kommit att få namnet Trelleborg efter staden.

En annan populär sevärdhet i Trelleborg är Smygehuk, som är Skandinaviens och Sveriges sydligaste udde. Det är både en hamn och ett fantastiskt fiskeläge och över 200 000 besökare kommer till resmålet varje sommar. Här finns en glasskiosk, fiskrökeri, café och ett båtbyggeri med inriktning främst mot träbåtar. Framförallt under sommartider arrangeras konstutställningar, skånsk mat och andra arrangemang.

Ringborgen Trelleborg