Att göra i Rostock – 3 tips på aktiviteter för att utforska historiska sevärdheter

Rostock i Tyskland är en destination som erbjuder flera historiska sevärdheter och många aktiviteter för hela familjen. Det är ingen liten by utan har omkring 200 000 invånare och är en populär destination för turister i alla åldrar. Rostock är belägen i den harmoniska idyllen av Hansans atmosfär och här finns en bred kultur scen, flera shoppingmöjligheter och museum att besöka. Vi har listat några saker att göra i Rostock för att upptäcka den här vackra och historiska hamnstaden.

Besök alla olika djur på Rostock Zoo

På Rostock Zoo hittar du mer än 4 200 djur från hela världen. Här kan hela familjen dyka med pingviner, titta på när de små flodhästarna matas eller kolla in de ståtliga isbjörnarna och gorillorna. Djurparken erbjuder levande museum som bland annat världsberömda Polarium och Darwineum. Förutom djuren finns här också botaniska skatter som sträcker sig så långt som 120 år bakåt i tiden. Det finns imponerande träd på ekgatan, exotiska växter och magisk symfoni av olika färger i dahlia-distriktet. Här kan familjen spendera en heldag och skapa minnen som ni sent kommer glömma.

 

Sightseeing med buss runt Rostocks hamn

Om du är ute efter den bästa sightseeing turen i Rostock är en röd buss som är dubbeldäckare att rekommendera. Med hjälp av en guide kan du åka utforska havshamnen och lära dig om intressanta platser inom hamnens historia. Rostock är den fjärde största hamnen i Tyskland och en av de största Östersjöhamnarna i landet. Den är en internationellt viktig omlastningsplats för styckegods och även betydelsefull för transport av spannmål, kol, olja och cement eller gödselmedel. Guiden som finns med på bussen kommer att berätta både stora och små hemligheter om hamnen samt berättelser och myter som cirkulerar.

 

Dagstur från Warnemünde och upplev slottet Schwerin

För den som är ute efter en lite längre dagstur finns en lång rundtur som avgår från Warnemünde hamn. Turen är omkring tio timmar lång och inkluderar bland annat det sagolika slottet Schwerin, Marienkirches astronomiska klocka och kyrka samt ett av Tysklands äldsta universitetet. Det erbjuds tyska specialiteter till lunch och själva turen avnjuts i en bekväm buss.

Rundturen börjar med en resa runt Rostock. Där finns det möjlighet att vandra runt på gatorna och upptäcka marknadstorget och historiska byggnader som exempelvis det medeltida klostret och Marienkirche kyrkan. Sedan fortsätter rundturen till Schwerin och en tysk lunch på en lokal restaurang. I den här staden finns mycket att upptäcka som katedralen, marknaden, stadsteatern, museet samt den gamla och nya parlamentsbyggnaden. Intill sjön ligger det vackra slottet i Schwerin och här finns änglalika trädgårdar som passar perfekt för en eftermiddagspromenad. Inuti slottet finns bevarade rum från 1800-talet som är intressanta och spännande att utforska innan resan tillbaka till Warnemünde avgår.

Ett tips under den här längre rundturen är att använda bekväma skor eftersom det involverar en hel del promenader och vandring. Med den här dagsturen finns det möjlighet att utforska flera historiska sevärdheter och byggnader. Med hjälp av guiden finns det massor att lära sig om några av Tysklands städer och byar.

 

Boka färja Rostock nu med rabatterade priser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *