Trelleborg Rostock med Stena Lines sovkoj

För cirka 3 veckor sedan provade jag på Stena Lines sovkojor mellan Trelleborg och Rostock  då jag hade min personbil med och påbörjade min roadtrip ner till Spanien. 

Väl vid färjeterminalen i Trelleborg kan vi se att både TT Line och Stena Line finns på samma plats.

För en båtresa som är 6-7 timmar känns det inte riktigt lönt att hyra en hytt som ensamresenär eller om man vill bo avskilt. En sovkoja får man för prislappen under 300 kr. Sovkojerna har det mest väsentliga, dvs

  • Madrass, filt, och kudde
  • Luftkonditionering
  • Laddningsstation
  • Ett jalusi för att stänga sovkojen
  • Väckning

Sovkojorna

sovkoj Stena Linesovkoj Stena LineDu får även tillgång till ett skåp utanför själva avdelningen för sovkojorna, där du kan låsa in dina värdesaker. Jag rekommenderar dock att inte ta med dig så mycket saker upp på båten. Själv tog jag med min ryggsäck in i sovkojen, en tandbortste och necessär är alltid bra att ha till hands.

Toaletterna är utanför avdelningen för sovkojor. Du får din nyckel bredvid restaurangen där Stena Lines information finns. Nyckeln är ett kort för att komma in där alla sovkojor finns. Du får även en bricka som ska hängas upp utanför just din specifika sovkoj. Luften kändes bra och det går ställa in luftkonditioneringen. Det var inte något liv och sovkojorna kändes bra isolerade.

Ett jalusi fungerar som skydd när du är i sovkojen, det är bara att dra ner. Kvinnan i receptionen sa att dessa jalusi är väldigt svåra att öppna utifrån, de är konstruerade så att de ska stängas inifrån.

sovkoj Stena Line

Bilderna här runt omkring kan ge en bättre bild på hur sovkojorna ser ut istället för ord.

Jag kan väl inte säga att jag var helt utvilad, men det beror på att resan är så pass kort och jag behövde ta mig en matbit innan jag kröp ner i min sovkoj. Så det blev väl cirka 4-5 timmars sömn. Problemet med att dricka sent på kvällen är att man kan bli tvungen att springa upp på toaletten. Jag var tvungen att gå upp en gång och då tog jag med mig min ryggsäck, eftersom toaletterna finns utanför området för sovkojer. Men för en dagstur eller en nattfärja då du inte behöver 7-8 timmars sömn, så måste jag ändå säga att sovkojorna är mysiga och perfekta för just denna sträckan Trelleborg – Rostock.

1 timma innan vi la till i Rostock så ropades det i högtalarna att vi började närma oss. Jag drog mig i sovkojen en 20 minuter innan jag tog min ryggsäck och lämnade nyckelbrickan i en postlåda vid utgången för sovkojerna.

 

Stena Line Rostock

Anländer Rostock

Här kommer vi iland i ett disigt Rostock klockan 6:00 på morgonen. Eftersom man fått en timma på sig att vakna till så är det inga problem att köra eftersom man står på däck ett tag innan man tar bilen för avfärd. Första sträckan körde jag till Hamburg för att där hitta en rastplats för telefonmöten och allt fungerade oerhört bra. De hade kontroller i Rostock och slängde ett kort öga på mina däck, antagligen bara för att se om däcken var tillåtna för tyska autobahn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *