Julmarknad Rostock

Julmarknad Rostock

Ändå från slutet av medeltiden så har tyskarna haft julmarknaderna som tradition. Från början var det bönderna Nürnbergsområdet som tog med sina grödor för att sälja på marknaden under adventstiden. Idag finns det fler än 2500 julmarknader i hela Tyskland. I norra Tyskland finns det flera julmarknader, även om de allra kändaste finns i Nürnberg och Rothenburg i Bayern, så bör du absolut besöka en av julmarknaderna i Nordtyskland.

Rostock har de största julmarknaderna i Nordtyskland och några av de största och bästa dekorationerna som hör till en traditionell tysk julmarknad. Den 19 meter höga granen kommer från Rostock Reutershagen. Denna är dekorerad med flera tusen ljus och är den största julgranen i norra Tyskland.

Julpyramiden som pryder centrum av torget är också den största i världen, då den mäter över 20 meter hög. Denna har till och med skrivits in i Guinness rekordbok. De här julpyramider har varit en tysk tradition sedan medeltiden, då gjordes de av vintergröna grenar och skulle hänga i tyska familjers hem. Pyramiderna sägs vara föregångaren till julgranen.

Den historiska julmarknaden är en unik egenskap där du kan smaka på historiska livsmedel från medeltiden som Mutzbraten, fläsk med örter rostade över en öppen eld, som serveras med en typ av surkål. När jag frågade en Rostocker vad som är det bästa att äta på Rostocks julmarknad, tvekade han inte, utan han berättade för mig att han väntar hela året på Mutzbraten. Det var verkligen läckert!

Varje natt finns det flera former av underhållare exempelvis eldslukare eller jazzsångare på den historiska julmarknadens scen. Bara att välja och vraka vad du önskar att titta på.

Rostock har också en tävling vid flodstranden med tilt-a-whirl, pariserhjul, stötfångarbilar med mera.

I år börjar julmarknaderna i Tyskland tidigare än vanligt, vilket innebär att det nu är hög tid att boka din färja till Rostock!

Hos Wikipedia kan du läsa mer om julmarknaderna i världen. 

HÖG TID ATT BOKA FÄRJA TILL ROSTOCK FÖR ATT SE JULMARKNADERNA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *