Bila till alperna

bila till Alperna

Att ta bilen till alperna är inte så krångligt som det först kan låta. Vägen är inte så lång som man kan tro. Det är självklart längre om du åker till italienska alperna jämfört med tyska och Österrike. Men det är ungefär 120 mil. Och på vägen får man en härligt avslappnande färjeresa där man kan äta och dricka gott. Dessutom kan du vila några timmar i en bekväm hytt.

Den mest självklara vägen att bila till alperna från Sverige börjar i Trelleborg. Där hoppar du på båten som tar dig hela vägen ner till Tyskland. Väl framme i Tyskland är det egentligen bara raka spåret på autobahn tills du når alperna.

Resan från Rostock ner till alperna tar ca. 9 timmar. Och då passerar du även flera tyska städer på vägen som kan vara värda att stanna till i. Både München och Berlin ligger längs med vägen ner för den som vill ha något extra.

Välj Hotels Combined för att hitta de bästa hotellpriserna

Varför välja färjan från Trelleborg till Rostock?

 

Det finns flera fördelar med att välja färjan direkt från Sverige.

– Du får 6 timmars vila.

Båten till Rostock tar ungefär 6 timmar. Troligtvis har du redan kört en bit för att komma ner till Skåne. Då passar det perfekt att hoppa på båten och få lite vila. Härligt att få i sig lite mat eller varför inte passa på att handla lite i bordershoppen.

– Även perfekt att åka över natten.

Väljer du istället att ta båten över natten kan du dessutom få några timmars sömn innan du kör vidare ner mot alperna. Det gör att du slipper krångla med hotell i Tyskland och enkelt kan komma fram dagen efter!

– Skippa Danmark.

Även om vi tycker om vårt grannland finns det flera fördelar med att skippa Danmark på resan ner mot alperna.

– Dyr valuta.

– Spara bensin.

– Slipp tullar och andra avgifter längs vägen.

– Vila på båten istället för att sitta fast i bilköer.

– 40 mil mindre i bilen!

  • Billigaste alternativet

Att ta båten från Trelleborg är det billigaste alternativet när du vill bila till alperna.

bergstad i alperna

Väger man samman allt detta står det klart att det bästa sättet att bila till alperna är att ta båten från Trelleborg. Inte bara är det bekvämt och skönt. Det är även det mest prisvärda.

Stenaline Rostock

Boka med Rabatt!TT Line Rostock

Boka med Rabatt!

Så vad behöver du då tänka på innan du sätter igång?

Bestäm hur du ska åka från Rostock. Vill du stanna till i någon tysk stad på vägen ner? Med städer som Berlin och München finns det massvis med roliga sevärdheter att stanna till vid på vägen. Oavsett hur du väljer att ta dig till alperna, är det alltid bra att planera resan i förväg!

Packa smart. Det du inte behöver lägger du längst ner, och det du behöver högst upp. Egentligen enkelt, men lätt att glömma!

Passet, glöm inte det. Något som är lätt att missa när man inte flyger kan vara passet. Tänk på att du kan behöva visa upp passet vid båten och även på hotell.

Och förutom det är det bara att ge sig iväg. Det finns dock en sak som är viktig att komma ihåg när man bilar till alperna. Stressa inte! Tänk på att ta det lugnt. Pausa, sträck på benen, njut av landskapet. Under en bilresa är det inte bara målet man har i sikte. För att färden ska bli rolig och njutbar betyder vägen dit minst lika mycket!

Skidresa till alperna

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *