Varje land har sina egna seder och traditioner.
Tyskland har sina alldeles egna seder och traditioner, vem har inte hört talas om bratwurst eller currywurst?
Tysk Frukost – 🇩🇪 Deutsches Frühstück
Många säger att frukosten är dagens viktigaste måltid. så därför tänkte vi ägna detta inlägget med att gå in mer på djupet hur en tysk traditionell frukost kan se ut.
Tyskt bröd
Inte alla tyska brödstycken ser aptitretande ut eftersom det finns cirka 300 olika sorters tyska bröd. De hittar vita, bruna, mörka och till och med svarta. Ju mörkare, desto bättre näring. Det är därför tyskarna är stora och starka människor. Mitt favoritbröd är Pumpernickel, ett riktigt grovt bröd
Typer av tyskt bröd Brötchen
Vita brödrullar (weiße Brötchen) är en slags brödrulle av vete mjöl och är krispig utanför medan den är mjuk och vit inuti.
- Blandade rågbröd är en blandning av vete och rågmjöl. Det är mycket hälsosamt eftersom rågmjöl har en lägre gluten jämfört med vetemjöl och har många användbara vitaminer. Pumpernickel är ett exempel på denna typ av bröd.
- Fullkornsbröd är gjorda av fullkornsmjöl. Det har många värdefulla mineraler och vitaminer som behövs i vår kropp.
- Solrosbröd rullar är gjorda av vete mjöl blandat med solrosfrön.
- Sesambröd rullar är tillverkade av fullkornsmjöl och sesamfrön.
Vad finns i en traditionell tysk frukost?
- Brödrullar (eller som vi kallade dessa på tyska: Broetchen / Brötchen) gjorda av råg eller mjöl med flera korn.
- Mångkornigt, brunt eller rågbröd.
- Smör eller margarin.
- Marmelader som jordgubbar och körsbär.
- Nutella- eller nougatbrödspridning.
- Honung
- Schwarzwaelderschinken (rökt skinka från Schwarzwald)
- Gouda eller Emmentalerost
- Salami
- Kokta, stekt eller äggröra.
- Traditionellt sett en kopp nybryggt kaffe.
- Ett glas apelsinjuice.
- Ett glas färsk mjölk.
Traditionell tysk frukost är en enkel men stor frukost. Den består av olika varianter av Brötchen (bröd rullar), marmelad eller sylt, chokladspridning, ostar, skinkor, salami, Schwarzwälder och honung.
En tysk frukost är en variant av den ”kontinentala frukosten” som finns i många europeiska länder, men med några tyska vändningar. Tänk korv, brot och bakverk. I de flesta fall är en ”tysk” frukost (med vissa regionala variationer) densamma som frukost i Österrike och Schweiz.
Frukosten är betydligt mycket tyngre än andra traditionella frukostar som finns nere på kontinenten eftersom den traditionella tyska frukosten handlar om både kvantitet och kvalitet. Komponenterna är bekanta och enkla. kött, frukt, kaffe. Men det är den stora mängden av dem som får din mun att vattnas. Den är utformad för att hålla dig mätt till på eftermiddagen, trots att ingen av de enskilda delarna är så tunga.
Köttet kan hämtas från Tysklands fantastiska leverwurst, Schlackwurst (en salami) eller korv och bacon. Och du finner även kokta ägg, färsk frukt, liksom rökt fisk och yoghurt.
Hotellfrukostarna i Tyskland är oftast massiva. Om du bor på lite bättre hotell kan du äta dig mätt för en hel dag.
Den andra frukosten ( zweites Frühstück ) • Mellan morgonpaus ( paus )
En snabb måltid mellan frukost och lunch är vanligt. Många tyska skolor har till och med en officiell Pausenbrot.